Benefiet!

Op woensdagmiddag 27 januari organiseert het Koffiehuis van de Volksbond een benefiet in de Posthoornkerk aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Het Koffiehuis biedt een plek waar daklozen een kop koffie drinken om even van de straat te zijn. Dat lukt niet zonder goede keuken. Daarom wil het Koffiehuis verbouwen. Omdat het Koffiehuis geen subsidie meer krijgt, hoopt de organisatie geld in te zamelen tijdens een gezellige middag.

Poster

De Posthoornkerk is vanaf 16.00 tot 20.00 uur open voor bezoekers, vrijwilligers en vrienden van het Koffiehuis, Jordanezen, toeristen, dagjesmensen en Amsterdammers met een groot hart. Iedereen is welkom voor een spetterend programma met koffie, vintage kleding, kunst, eten, drinken, muziek en kinderactiviteiten. Alle bijdragen zijn welkom.

Koffiehuis van de Volksbond

Het Koffiehuis van de Volksbond is een begrip in de Haarlemmerbuurt en verre omstreken. Mensen die moeilijk ergens anders terecht kunnen, vinden in de Haarlemmerstraat een goedkope kop koffie, wat te eten en rust. Ook niet onbelangrijk: ze krijgen er hulp bij dagelijkse beslommeringen, bijvoorbeeld formulieren of contact met hulpverleners en instanties, en ze kunnen aan de slag als schoonmaker.

De verbouwing van de keuken is hoognodig om het Koffiehuis draaiend te houden. Het Koffiehuis krijgt vanaf volgend jaar geen subsidie meer en is dus volledig afhankelijk van de goedgeefsheid van Amsterdammers: vandaar deze gezellige benefietbijeenkomst. De hele middag en avond is er iets te beleven: van optredens van Jeroen Zijlstra tot een bakkie troost uit de bakfiets: een een vrolijke boel voor het goede doel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s